Okyay Blog

  • Nisan 07, 2025 Genel

    Tüm kahvaltıların tercihi, Okyay’ın eşsiz çilek reçeli en çok tercih edilen reçel çeşitlerinin başında gelir. Osmanlı döneminde de sevilerek tüketilen bu reçelin faydaları da çoktur, çilek tek başında meyve olarak da çilek reçeli halinde de faydalarını göstermiştir. çinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığı kuvvetlendirir, ayrıca kemiklerin güçlenmesi de sağlar. Damar tıkanıklığı ve bağırsak sorunlarını çözmede de etkisi olan bir üründür.

    okyay, okyay reçel
  • Nisan 07, 2025 Genel

    Kahvaltıların vazgeçilmezi, damak zevkinize yakışacak bir gül reçeli yapmak kolay bir iş değildir. Reçel içinde kullandığımız malzemelerden nasıl yaptığımıza kadar her şey reçelin tadını değiştirebilir. Ayrıca, seçtiğimiz gülün rengine göre reçelimizin rengi de farklılık gösterecektir. Genel hatlarıyla gül reçeli yapmak için gerekli malzemeler; kokulu gül yaprakları, toz şeker, içme suyu, limon suyu ve limon tuzudur. 

    gül reçeli, gül reçeli nasıl yapılır
  • Nisan 07, 2025 Genel

    balıktan sonra helva, helva, balık ve helva
  • Nisan 07, 2025 Genel

    Üzüm ve keçiboynuzu özlerinden elde edilen Okyay Pekmez'leri 80 derece üzerine çıkmayan özel pişirme yöntemi ile size en sağlıklı pekmezi ulaştırmayı amaçlar. Yılların değişmeyen ikilisi tahin ve pekmez karıştırıldığında besin değeri oldukça yüksek eşsiz bir tat oluşturur. Pestil, bazı yörelerde bastık şeklinde bilinir, yapıldığı meyvenin adı ile birlikte anılır ve asıl özlerinden birisi pekmezdir.

    pekmez, pekmezin kullanım alanı
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.