Okyay Blog

  • Nisan 07, 2025 Genel

    Reçelde köpüklenmeyi önlemek için güneş ışığına maruz kalmaması gerekmektedir. Kuru ve serin yerlerde tutulduğunda reçelin ömrü uzayacaktır. Pekmezde gerçekleşen bozulmanın ilk evresi köpüklenmedir. Pekmez çalkalandığında önceki haline göre daha yoğun bir kıvama geliyorsa, bu da bozulduğu anlamına gelir.

    reçel, pekmez, reçel ve pekmezde köpürme
  • Nisan 07, 2025 Genel

    Pekmez, yüzyıllardır mutfaklarda yer bulan, besleyici ve doğal bir gıdadır.  Peki, pekmez sindirim sistemini nasıl etkiler? Günlük yaşamda nasıl tüketilebilir?

    pekmez, pekmezin sindirime etkisi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.