Tahin ve pekmez, Türk mutfağının vazgeçilmez ikililerinden biri olarak bilinir. Peki, bu kadar çok sevilen tahin pekmez karışımı neden sağlıklı kabul edilir?
Tahin’in yazılı geçmişi milattan önce 2.000 yıllarına kadar uzanmaktadır. Mezopotamyada yerleşik olan kültürlerin çivi yazısı tasvirlerinde geçen tahinden “Tanrı’ların susam şarabı” şeklinde bahsedilmektedir. En eski yemek tarifi metinlerinden biri olan 13. yüzyıl kitabı olan Kitab Wasf al-Atima al-Mutada eserinde kullanımı anlatılan tahin ile Humus tarifi verilmektedir.
Birbirinden farklı çeşitleri ve lezzetleri bulunan helvaların, muhafaza ve tüketilme şekilleri de farklılık göstermektedir. İçine kakao, vanilya ve fıstık gibi ürünlerin eklenmesi ile besin değeri daha da yükselen tahin helvası, serin ve kuru bir ortamda tutulmalıdır. Ayrıca güneş ışığı bulunan ortamdan korunması gerekir. Geleneksel hazırlama tekniklerinin korunarak üretimine devam eden Okyay Helva'ları; sizlere eşsiz ve sağlıklı bir tat sunmaktadır. Siparişinizi oluşturarak, en sevdiğiniz aromaları ile Okyay Helva'ları kapınıza kadar getirelim!
Tahin, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak sofralarımızda sıklıkla yerini alır. Peki, bu lezzetli besin kilo aldırır mı?
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.