Okyay Blog

  • Nisan 07, 2025 Genel

    Tahin helvası, Türk mutfağının klasikleşmiş tatlılarından biridir. Peki, tahin helvası nasıl yapılır?

    tahin, tahin helvası, tahin helvası yapımı
  • Nisan 07, 2025 Genel

    Bal, arılar tarafından meyve tomurcuğu ve meyvelerden alınan nektarın kovanda işlenmesi ile oluşan bir besindir. Yüksek besleyiciliği ve yararları ile bal, çok eski zamanlardan itibaren insanlığın en tatlı besin kaynaklarından biri haline gelmiştir. Kanser tedavisi sırasında da doğal bal’ın etkili olduğu söylense de bu konuda bilimsel buluş sadece laboratuvar ortamında kanserli hücreyi bal’ın yok edebileceği fakat günlük ortamda bunu başaramadığıdır. Diğer yandan kanserli bir çok kişinin bunun faydasını gördüğünü söylemesi ile halen çalışmalar devam etmektedir.

    bal, balın faydaları
  • Nisan 07, 2025 Genel

    Sofraların vazgeçilmezi balı gönül rahatlığı ile tüketmek için marka ürünlere yönelmekte fayda var çünkü balın kalitesini tadarak, koklayarak veya akışkanlığından anlamak mümkün değildir. Ayrıca balın aroması kaynağına göre, rengi de Bal Tebliği’ne göre değişiklik gösterebilir. Bu sebeple açıkta satılan ballar önerilmez. Okyay Bal'ı en doğal halini korumak için ısı ve ışıktan uzak bir yerde muhafaza etmenizi öneririz. Balı muhafaza ettiğimiz odanın 18-24 derecelik oda sıcaklığında olması gerekir. Bundan daha yüksek sıcaklıklarda saklanması halinde balın renginde koyulaşma, kimyasal yapısında değişimler meydana gelebilir. 

    bal, en doğru bal tercihi, bal nasıl seçilir
  • Nisan 07, 2025 Genel

    Pekmez, binlerce yıllık geçmişiyle sofralarımızda yer bulan eşsiz bir tat.  Pekmez, farklı meyve ve bitkilerden elde edilir ve her biri kendine özgü tat ve faydalar sunar. İşte en popüler pekmez çeşitleri

    pekmez, pekmez çeşitleri
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.