Tahin helvası, Türk mutfağının klasikleşmiş tatlılarından biridir. Peki, tahin helvası nasıl yapılır?
Bal, arılar tarafından meyve tomurcuğu ve meyvelerden alınan nektarın kovanda işlenmesi ile oluşan bir besindir. Yüksek besleyiciliği ve yararları ile bal, çok eski zamanlardan itibaren insanlığın en tatlı besin kaynaklarından biri haline gelmiştir. Kanser tedavisi sırasında da doğal bal’ın etkili olduğu söylense de bu konuda bilimsel buluş sadece laboratuvar ortamında kanserli hücreyi bal’ın yok edebileceği fakat günlük ortamda bunu başaramadığıdır. Diğer yandan kanserli bir çok kişinin bunun faydasını gördüğünü söylemesi ile halen çalışmalar devam etmektedir.
Sofraların vazgeçilmezi balı gönül rahatlığı ile tüketmek için marka ürünlere yönelmekte fayda var çünkü balın kalitesini tadarak, koklayarak veya akışkanlığından anlamak mümkün değildir. Ayrıca balın aroması kaynağına göre, rengi de Bal Tebliği’ne göre değişiklik gösterebilir. Bu sebeple açıkta satılan ballar önerilmez. Okyay Bal'ı en doğal halini korumak için ısı ve ışıktan uzak bir yerde muhafaza etmenizi öneririz. Balı muhafaza ettiğimiz odanın 18-24 derecelik oda sıcaklığında olması gerekir. Bundan daha yüksek sıcaklıklarda saklanması halinde balın renginde koyulaşma, kimyasal yapısında değişimler meydana gelebilir.
Pekmez, binlerce yıllık geçmişiyle sofralarımızda yer bulan eşsiz bir tat. Pekmez, farklı meyve ve bitkilerden elde edilir ve her biri kendine özgü tat ve faydalar sunar. İşte en popüler pekmez çeşitleri
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.