fbpx
700 TL ÜZERİ TÜRKİYE'NİN HER YERİNE ÜCRETSİZ KARGO! Online destek hattı: 0 324 616 0444 info@okyay.com.tr

Pekmez Nasıl Muhafaza Edilmelidir?

Okyay Blog - Pekmez Nasıl Muhafaza Edilir

İçerik

Pekmez Alırken Dikkat Edilmesi Gerekilen Noktalar

Zengin içeriğe sahip Pekmez doğal bir besin kaynağıdır, vücutta kolay bir şekilde emilen pekmezin faydaları oldukça çoktur. Bu değerli besin yanlış koşullara maruz kaldığında zararları ortaya çıkmaktadır.

İlk dikkat edilmesi gereken unsur pekmezin nasıl pişirildiği konusudur. Kazanlarda yüksek sıcaklıkta pişen pekmez sağlık için tehdit oluşturmaktadır. Tavsiye edilen yöntem, pekmezin vakumlu kazanlarda düşük sıcaklıkta uzun süre pişmesidir.

İkinci unsur ise pekmezi yapımında pekmez toprağının kullanım durumudur. Pekmez toprağının kullanılmadığı pekmezleri tercih ederek kendinizi zararlı içerikten koruyabilirsiniz.

Son olarak pekmezin depolanma koşullarına dikkat etmek gerekir. Satın almak istediğimiz noktalarda pekmezin gün ışığı ile temasının olmadığı ürünleri tercih edilmelidir.

Pekmez Nasıl Muhafaza Edilir?

Pekmez alımı sonrasında pekmezi nasıl sakladığımız da önemli bir konudur. Güneş ışığından uzak tutulması gereken pekmez, kapağı açıldıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmelidir. Pekmezin donması halinde ise benmari usulü kullanılarak 70 derece ısıyı geçmeden çözmek en iyi muhafaza şekli olacaktır.

Pekmez Tüketiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sağlık için yararlı olan pekmez aşırı tüketildiğinde sindirim sisteminde değişikliğe neden olabilir. Kalori oranının yüksek olması sebebi ile de kilo alımı ve vücutta yağlanmaya sebep olabilmektedir. Bu nedenle dengeli tüketilmelidir.

Okyay Pekmez

Geleneksel yöntemler ile hazırlanan ve katkısız Okyay Pekmez‘leri ile hem üzüm hem de keçiboynuzu pekmezleri tatlı ihtiyacınızın birinci tercihi olacak.

Son Yazılar

Size nasıl yardımcı olabiliriz ?