fbpx
700 TL ÜZERİ TÜRKİYE'NİN HER YERİNE ÜCRETSİZ KARGO! Online destek hattı: 0 324 616 0444 info@okyay.com.tr

Bebeklere tahin ne zaman verilir?

İçerik

Gelişim ve büyüme evresindeki bebeklerde beslenme, mutlaka doktor kontrolü eşliğinde, dikkatli bir şekilde ele alınması gereken bir konu olmakla birlikte, bu konuda bir karar verilmeden önce, önyargılar yerine doğru bilgilerle hareket edilmesi gerekir. Bebeklere tahin ne zaman verilir sorusunun yanıtı, biraz da tahin ve içeriğini doğru anlamak, bebeğinizin gelişimini yakından takip etmekle ilişkilidir.

Bebeklere Ne Zaman Tahin Verilir?

Bebeklerin sindirim sistemi son derece hassastır. Savunma ve sindirim sistemlerinin de, tüm diğer vücut fonksiyonları gibi hızla dünyaya adapte olmaya çalıştığı ve geliştiği ilk aylarda, bebeğinize verdiğiniz gıdaları özenle seçmelisiniz. Her ne kadar ilk 6 ayda bebek sindirim sisteminin, dış gıda tüketimine hazır olduğu yönünde yaygın bir kanı olsa da, bebeğinize hangi gıdaları verebileceğiniz konusunda, bebeğinizin gelişimini yakından takip eden doktorunuza mutlaka danışmanız gerekmektedir. Ancak genel ortalamaya bakıldığında, birçok uzmanın ortak kanısı, 6. Ay itibarı ile sindirim sistemini zorlamayacak, doğal içerikli gıdaların bebeklere verilebileceği yönündedir. 

Ancak bebeğinizin yutkunma refleksi ve sindirim sistemi gelişiminin, yeterli seviyede olması durumunda, bebeklere tahin vermenin faydaları karşımıza çıkmaktadır. 

Bebeklere Tahin Nasıl Yedirilir?

Gelişim ve büyüme çağının en hızlı ve hassas dönemi olan bebeklik sürecinde ilk 6 ay, bebeğinizin sindirim sistemi ve yutkunma refleksi gibi önemli vücut fonksiyonlarının geliştiği dönemdir. Doktorunuzun onayı ile bebeğinize çeşitli gıdalarla birlikte, doğal tahin yedirebileceğiniz bu dönem ve sonrasında, tercih edebileceğiniz birçok tahin yedirme yöntemi bulunmaktadır. Bazı ebeveynler, tahin pekmez karışımını küçük bir kaşık ve yanında bol miktarda ılık sütle yedirme yöntemini tercih ederken, bazıları da tahinli ekmek, tahinli kek, tahinli poğaça gibi ürünler vasıtasıyla tahini bebeklerinin diyetine dahil etmektedir. 

Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanımında bebeklikten başlayan beslenme davranışı önemli bir rol oynar. Bu nedenle tahinin mümkün olduğunca doğal formunda, salatalık gibi kolay tüketilen ve emilimi yüksek gıdalar eşliğinde, bol miktarda ılık sıvı ile verilmesi, sağlıklı bir yöntem olarak tercih edilmektedir. 

Bebeklere Tahin Yedirmenin Faydaları Nelerdir?

Koruyucu ve katkı maddeleri içermeyen doğal tahin, büyüme ve gelişme aşamasındaki bebek ve çocukların ihtiyaç duyacağı bazı vitamin ve mineraller açısından zengin olması ile ön plana çıkar. Susam, içerdiği yüksek yağ oranı, proteinler, koenzim Q10, karbonhidratlar, A, B1, E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko, sesamin, sesaminol ve sesamolinle ön plana çıkmaktadır. 

Bu zengin içerik, büyüme hormonlarını desteklemekle birlikte, yüksek yağ oranı ile bebeğinizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi ona sağlamaktadır. 

Son Yazılar

Size nasıl yardımcı olabiliriz ?