Pekmez’in çıkış tarihi tam olarak bilinmese de, üzüm ile alakalı olarak sürecin 5.000 yıl önce başladığı ve bağların günlük hayatın en önemli parçalarından biri olduğu arkeolojik kazılar ile bulunmuştur. Özellikle Doğu Anadolu ve Ege bölgelerinde yoğun bir bağcılık uğraşına rastlanmış; bu üzümlerden bir çok ürün elde edildiği gözlemlenmiştir.
Üzüm, İncir ve Keçiboynuzu gibi meyvelerin ezilmesi ve kaynatılması ile üretilen; yoğun ve tatlı bir şuruba pekmez denmektedir. Bir çok meyveden elde edilebilen pekmezin en yaygın görüleni ise üzüm ve keçiboynuzu (harnup) pekmezleridir.
Meyvelerden doğal olarak üretilen bir gıda olması sebebi ile bir çok faydayı içerisinde barındıran pekmez, günlük hayatta bir çok şekilde tüketilmektedir. Tahin ile birlikte karıştırılarak yapılan tahin-pekmez tatlısı en çok tercih edilen tüketim şekli iken; özellikle sağlıklı bir tatlı olması sebebi ile hamile kadınların da özellikle harnup pekmezi çokça tercih ettiği bir besindir.
Pekmez tüketimi sonrasında hareketli olunması tavsiye edilir. Yüksek besleyiciliği ile kalorisi fazladır. Bu yüzden tüketim sonrası hareketsiz kalmak kilo alınmasına sebebiyet verebilir. Güne başlar iken alınacak bir kaşık pekmez, gün boyu sizi zinde tutar ve enerji ihtiyacınıza büyük olumlu etki sağlar.
Okyay’ın doğal yöntemler ile ürettiği Okyay Pekmez, bulunmaz lezzeti ve sağlıklı yapısı ile sizleri bekliyor!
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler(cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için Kvkk sözleşmesini inceleyebilirsiniz.