Okyay Sözlük ile bugünkü konumuz kahvaltıların vazgeçilmezi bal
Bal Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nedir?
Sofraların vazgeçilmezi balı gönül rahatlığı ile tüketmek için marka ürünlere yönelmekte fayda var çünkü balın kalitesini tadarak, koklayarak veya akışkanlığından anlamak mümkün değildir. Ayrıca balın aroması kaynağına göre, rengi de Bal Tebliği’ne göre değişiklik gösterebilir. Bu sebeple açıkta satılan ballar önerilmez.
Ucuza satılan balların gerçekliğini sorgulanır çünkü bal üretimi zahmetli ve maliyetli bir süreçtir. Bu nedenle ucuz balların gerçek veya katkısız bal olması pek olası değildir. Bal alırken ise detaylarını içeren etiketin incelenmesi, içeriğin ve balın üretim detaylarını görmek açısından önemli bir detaydır.
Bal Nasıl Muhafaza Edilir?
Okyay Bal‘ı en doğal halini korumak için ısı ve ışıktan uzak bir yerde muhafaza etmenizi öneririz. Balı muhafaza ettiğimiz odanın 18-24 derecelik oda sıcaklığında olması gerekir. Bundan daha yüksek sıcaklıklarda saklanması halinde balın renginde koyulaşma, kimyasal yapısında değişimler meydana gelebilir.
Bal cam kavanozlarda, kapağı kapalı bir şekilde muhafaza edilmelidir. Açıkta kalan bal ortamdaki nemi ve kokuyu içine alabilir. Ayrıca bal buzdolabında saklanmamalıdır, çünkü balın içinde bulunan doğal şeker, düşük sıcaklıkla etkileşime geçtiğinde kristalleşme oluşur. Ancak bu balın bozulduğu anlamına gelmez, benmari usulü kullanarak bal tekrar ilk günkü gibi kullanılabilir.
Bal En Güzel Hali ile Nasıl Tüketilir?
Bal içindeki doğal şekerden dolayı birçok kullanım alanına sahiptir. Klasik bal-kaymak ve bal-tereyağı ikilisinin dışında meyvelerle birlikte de tüketilebilir.
Ayrıca çocuğunuzun sağlığı için mamasında veya kendi sağlığınız için tatlı ve atıştırmalıklarda kullanabilirsiniz. Ancak hakiki bal tüketimi sonrası başka tatlı veya şekerli atıştırmalıkların yenmesi tavsiye edilmez. Baldan en iyi verim sabah aç karnına bir tatlı kaşığı yenmesidir.
-
Kavanoz Bal 2000 Gr715,00 TL
-
Kavanoz Bal 750 Gr290,00 TL
-
Kavanoz Bal 400 Gr160,00 TL