Helva Nasıl Muhafaza Edilir?
Birbirinden farklı çeşitleri ve lezzetleri bulunan helvaların, muhafaza ve tüketilme şekilleri de farklılık göstermektedir. İçine kakao, vanilya ve fıstık gibi ürünlerin eklenmesi ile besin değeri daha da yükselen tahin helvası, serin ve kuru bir ortamda tutulmalıdır. Ayrıca güneş ışığı bulunan ortamdan korunması gerekir.
Uzun süre raf ömrü bulunan helvanın, paketi veya kutusu açıldıktan sonra hava almayacak şekilde saklanmalıdır. Buzdolabında tutulması tavsiye edilen helvaların, kapaklı bir kap içerisine konarak saklanması ve bir ay içerisinde tüketilmesi önerilir.
Hava alan helvalar nemlenmeye bağlı olarak yumuşar. Yumuşak kısım bir kaşık yardımıyla alınarak tüketilmeye devam edilebilir. Doğal üretim bu helvalar ısı değişikliği sebebi ile yağlanma yapabilirler ancak bu durum helvanın bozulduğu anlamına gelmez. Yağlanan helva buzdolabında muhafaza edilmelidir.
Helva Nasıl Tüketilir?
Zengin besin kaynağı helva, bazen öğün olarak bazen ise atıştırmalık olarak tüketilmektedir. Kalori değeri yüksek olan helvanın daha çok öğün aralarında tüketilmesi önerilir. Ayrıca, eski zamanlardan günümüze gelen bir adet olan balık sonrası helva yemek sağlık açısından yararlıdır. Sindirim kolaylığı sağlaması sebebi ile balık sonrası tercih edilen helva, mide asit dengesini normale döndürür.
Okyay Helva
Geleneksel hazırlama tekniklerinin korunarak üretimine devam eden Okyay Helva‘ları; sizlere eşsiz ve sağlıklı bir tat sunmaktadır. Siparişinizi oluşturarak, en sevdiğiniz aromaları ile Okyay Helva’ları kapınıza kadar getirelim!
-
Teneke Kutu Sarma Helva 300 Gr400,00 TL
-
Plastik Baklava Dilimli Kakaolu Helva 450 Gr128,00 TL
-
Vanilyalı Helva 80 Gr27,00 TL