fbpx
100 TL ÜZERİ TÜRKİYE'NİN HER YERİNE ÜCRETSİZ KARGO! Online destek hattı: 0 324 616 0444 info@okyay.com.tr

Tahinli Çörek
İçin Malzemeler;

📝 Hamuru için:
🛒Bir Buçuk Su Bardağı Un
🛒Bir Çay Bardağı Ilık Süt
🛒Çeyrek Çay Bardağı Zeytinyağı
🛒Bir Yemek Kaşığı Tereyağı
🛒Yarım Yemek Kaşığı Kuru Maya
🛒Yarım Yemek Kaşığı Toz Şeker

📝 İçi için:
🛒Bir Buçuk Su Bardağı Okyay Tahin
🛒Dörte Üç (Yarısından Biraz Fazla) Su Bardağı Toz Şeker

📝 Üzeri için:
🛒 Bir Adet Yumurta Sarısı
🛒 Altı yemek Kaşığı Susam

Tahinli Çörek Yapılışı

  • 📌 Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kapta karıştırın. Karıştırdık sonra mayanın aktifleşmesi için 5 dakika kadar bekleyin.
  • 📌 Unu eleyip karıştırma kabına alın. Ortasında parmaklarınızla yuvarlak oluşturup mayalı karışımı ilave edin. Erittiğiniz tereyağını soğuması için oda sıcaklığında bekletin. Zeytinyağı ile karıştırıp yuvarlak alana ekleyin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  • 📌 Hazırlanan hamuru başka bir kaba aktarın ve nemli bir mutfak beziyle oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.
  • 📌 İç harcı için bir kapta tahin ve toz şekeri karıştırın.
  • 📌 Dinlendirip kabarttığınız hamuru unladığınız mutfak tezgahı üzerine alın ve altı eşit parçaya bölün. Parçaları yuvarlayıp merdane yardımıyla tezgah üzerinde açın.
  • 📌 Hazırladığınız tahinli karışımı sırasıyla her bir hamura sürüp rulo haline getirin ve sonrasında tekrar yarım saat dinlendirin.
  • 📌 Beklettiğiniz hamurları uzatın ve bir ucunu kullanarak kendi etrafında sarın. Diğer uç kısmını ise alt tarafında bastırarak sabitleyin.
  • 📌 Hazırladığınız çörekleri önceden yağladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  • 📌 Çırptığınız yumurta sarılarını çöreklerin üzerine sürün ve dilediğiniz kadar susam ilave edin.
  • 📌 Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üst kısımları altın sarısı olana kadar ortalama yarım saat kadar pişirin. Sıcak olarak sevdiklerinize ikram edin.