fbpx
150 TL ÜZERİ TÜRKİYE'NİN HER YERİNE ÜCRETSİZ KARGO! Online destek hattı: 0 324 616 0444 info@okyay.com.tr

Tahinin Bozulmadan Saklanması

Okyay Blog - Tahinin Bozulmadan Saklanması

İçerik

Susam çekirdeği yağından oluşan, yıllarca sofralarımızda her öğüne eşlik edebilen tahin, kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir. Ayrıca hava almayacak şekilde kapağı kapatılarak, ısıdan ve güneş ışığı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Eğer tahini gün aşırı olarak tüketmeyi planlıyorsanız, buzdolabına koymamanız önerilir çünkü buzdolabında bekleyen tahin donar ve yemeyi zorlaştırır. Bunun dışında tahini buzdolabında tutmanın bir sakıncası yoktur. Tahin donduğunda veya katılaştığında bozulduğu anlamına gelmez, cam kavanozdaki tahini yaklaşık 50 derecelik sıcak suda bekleterek kolayca eski formuna getirebilirsiniz.

Tahin Bozulur Mu?

Tahin, genel anlamda bakteri tutabilen bir içeriğe sahip değildir. Bu sebeple de uygun koşullarda muhafaza edildiğinde tahin kolay kolay bozulmayacaktır. Tahin zor bozulan bir besin olsa da tahin yüzeyinde veya kenarlarında yeşil mavi bir tabaka oluşmuşsa bu durum tahinin bozulduğu anlamına gelir. Bir diğer unsur ise tahini kokladığınızda ağır ve ekşi bir koku alıyorsak bu da tahinin bozulduğuna işaret edebilir. Bu durumlarla karşılaştığınızda tahini tüketmemeniz gerekir.

Tahinin Yağı Üzerine Çıktıysa Bu Bozulduğu Anlamına Mı Gelir?

Tahin yapısı gereği yağ ve susam çekirdeklerinden oluştuğu için zamanla üzerinde yağ tabakası belirebilir ve bu tahinin bozulduğu anlamına gelmez. Tahin üzerinde oluşan az miktar yağdan kurtulmak için bir çatal yardımıyla karıştırarak eski haline getirerek güvenle tüketebilirsiniz. Üste çıkan yağ oranı yüksek ve çatalla karıştırmak zor ise blender yardımı ile karıştırarak kullanılabilir. Tahinin akışkan olmadığı ve üzerinde yağ olduğu durumlarda ise katılaşmış tahini yukarıda bahsettiğimiz gibi kavanozu sıcak suda bekletip eski formuna getirerek tüketmeye devam edebilirsiniz. 

Sofraların ve tariflerin vazgeçilmez tadı Okyay Tahin‘lerini 1’e 3 oranında (3 kaşık tahin 1 kaşık pekmez) Okyay’ın leziz pekmezi ile karıştırarak kullanabilirsiniz.

Son Yazılar

Okyay Blog - Gül Reçeli Nasıl Yapılır?
Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmezi, damak zevkinize yakışacak bir gül reçeli yapmak kolay bir iş değildir. Reçel içinde kullandığımız malzemelerden nasıl yaptığımıza kadar her şey reçelin tadını değiştirebilir. Ayrıca,

Devamını Oku »
Okyay Blog - Pekmezin Kullanım Alanları
Pekmezin Kullanım Alanları

Üzüm ve keçiboynuzu özlerinden elde edilen Okyay Pekmez‘leri 80 derece üzerine çıkmayan özel pişirme yöntemi ile size en sağlıklı pekmezi ulaştırmayı amaçlar. Uzun yıllardır Türkiye’de

Devamını Oku »
Open chat
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?