fbpx
150 TL ÜZERİ TÜRKİYE'NİN HER YERİNE ÜCRETSİZ KARGO! Online destek hattı: 0 324 616 0444 info@okyay.com.tr

Okyay Reçel Çeşitleri, Faydaları ve Saklama Yöntemleri

Okyay Blog - Okyay Reçel Çeşitleri

İçerik

Okyay Çilek Reçeli

Tüm kahvaltıların tercihi, Okyay’ın eşsiz çilek reçeli en çok tercih edilen reçel çeşitlerinin başında gelir. Çilek reçeli mevsiminde toplanmış taptaze çilekler ile yapıldığında en güzel halini alır. Osmanlı döneminde dahi reçelin kaliteli ve taze olması için çilek bahçeleri oluşturulmuş, çilekler mevsiminde toplanarak reçel haline getirilmiştir. Osmanlı döneminde de sevilerek tüketilen bu reçelin faydaları da çoktur, çilek tek başında meyve olarak da çilek reçeli halinde de faydalarını göstermiştir. İçinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığı kuvvetlendirir, ayrıca kemiklerin güçlenmesi de sağlar. Damar tıkanıklığı ve bağırsak sorunlarını çözmede de etkisi olan bir üründür.

Okyay Vişne Reçeli

Okyay kalitesinde hazırlanan vişne reçelleri taptaze vişne meyvesinden gelen birçok faydaya sahiptir. İçinde bulunan A ve C vitaminlerinin yanında kalsiyum, demir ve fosfor açısından da zengindir. Bağışıklık sistemini düzenleyen vişne reçeli içinde bulundurduğu A vitamininden dolayı gözlere de iyi gelmektedir. Vişne reçeli ayrıca unutkanlık, grip, nezle gibi durumlara karşı da vücudu korur. Vişne meyvesinin etkisi ile vişne reçeli kansere karşı korumada faydaları sağlar. Bunun yanında uykusuzluk, stres ve depresyona karşı da fayda sağlamaktadır. 

Okyay Kayısı Reçeli

Aroma ve renklendirici içermeyen ve birçok faydası bulunan Okyay kayısı reçeline sofralarınızda güvenle yer verebilirsiniz. Kayısı reçeli içinde bulundurduğu A, B1, B3 ve C vitaminleri sayesinde kişiyi hastalıklara karşı korur, lif yönünden zengin olmasıyla da bağışıklık sistemini güçlendirir.  Besleyiciliği İle iştah açıcı özelliği olan kayısı reçelleri demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelmektedir. Diş, kemik ve tırnaklara iyi gelen kayısı reçeli aynı zamanda da cildin iyileşmesine fayda sağlar.

Okyay Gül Reçeli

Isparta’nın güllerinden özenle toplanarak hazırlanan Okyay gül reçelleri güçlü bir antioksidandır. Doğal bir kan temizleyicisi olma sebebi ile gül reçeli cilt problemlerine karşı da etkilidir. Bunun yanı sıra, gül reçeli mide ve bağırsaklara iyi gelerek mide asidini düzenler. Günde 1 tatlı kaşığı tüketildiğinde ise adet döngüsünün düzenlenmesine etki eder ve aşırı kanamalara karşı etki sağlar. 

Reçel Nasıl Saklanmalıdır?

Her mevsim sofralarımıza tat veren reçel, uygun koşullarda saklandığında uzun süre bozulmadan tüketilebilir. Öncelikle reçeller kapağı kapalı olacak şekilde cam kavanozlarda muhafaza edilmesi gerekir. Cam kavanozda hava almayacak şekilde saklanan reçeli güneş ışığı alan bir yerde bırakılmamalı, daha çok serin, kuru ve açık yerler tercih edilmelidir. 

Reçelin buzdolabında saklanması tavsiye edilmez çünkü dolapta bekleyen reçel katılaşıp donabilir. Dahası, buzdolabında bekleyen reçel şekerlenme yapabilir. Bu sebeple reçeli karanlık ve soğuk alanlardan uzak tutmamız gerekir.

Okyay Reçel’leri ile sofranızda ziyafete ve eşsiz bir lezzete hazırlanın!

Son Yazılar

Okyay Blog - Gül Reçeli Nasıl Yapılır?
Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmezi, damak zevkinize yakışacak bir gül reçeli yapmak kolay bir iş değildir. Reçel içinde kullandığımız malzemelerden nasıl yaptığımıza kadar her şey reçelin tadını değiştirebilir. Ayrıca,

Devamını Oku »
Okyay Blog - Pekmezin Kullanım Alanları
Pekmezin Kullanım Alanları

Üzüm ve keçiboynuzu özlerinden elde edilen Okyay Pekmez‘leri 80 derece üzerine çıkmayan özel pişirme yöntemi ile size en sağlıklı pekmezi ulaştırmayı amaçlar. Uzun yıllardır Türkiye’de

Devamını Oku »
Open chat
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?