fbpx
150 TL ÜZERİ TÜRKİYE'NİN HER YERİNE ÜCRETSİZ KARGO! Online destek hattı: 0 324 616 0444 info@okyay.com.tr

Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Okyay Blog - Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

İçerik

Kahvaltıların vazgeçilmezi, damak zevkinize yakışacak bir gül reçeli yapmak kolay bir iş değildir. Reçel içinde kullandığımız malzemelerden nasıl yaptığımıza kadar her şey reçelin tadını değiştirebilir. Ayrıca, seçtiğimiz gülün rengine göre reçelimizin rengi de farklılık gösterecektir. Genel hatlarıyla gül reçeli yapmak için gerekli malzemeler; kokulu gül yaprakları, toz şeker, içme suyu, limon suyu ve limon tuzudur. 

Gül reçeline başlarken ilk olarak gül yapraklarındaki beyaz kısımlar kesilir, kuru ve sararmış yapraklar ayıklanır. Kalan yapraklar bol su ile yapraklara zarar vermeden güzelce yıkanır ve süzgeçten geçirilir. Tencereye aldığımız gül yaprakları önce şekerle daha sonra limon suyu ekleyerek ovulur. En iyi sonucu almak için gülleri bu şekilde bir iki gün dinlenmeye bırakabilirsiniz. Dinlenen gül yapraklarının üzerine yeteri kadar su ekleyerek orta ateşte kaynatılmaya başlanır. Kaynayan gül reçel 50 dakika kadar bir süre daha kısık ateşte pişmeye devam eder. Yeterli kıvamı alan reçelimizi limon tuzu eklenerek bir süre daha kaynatılır. Ocaktan aldığımız reçelimizi sıcak haliyle kavanozlara aktarark kapakları sıkıca kapatılır ve ters şekilde bir gün boyunca bekletilir.

Gül Reçeli Hangi Gülden Yapılır?

Gül reçeli, yaprakları özenle seçilmesi gereken, püf noktaları bulunan ve kıvamını tutturması zor bir reçel türüdür. Bu reçeli yaparken en önemlisi doğru gül seçimidir, doğal, yani ilaçlanmamış kokulu güller tercih etmek ve gülleri zamanında toplamak gerekir. Ancak her doğal ve kokulu gülden de reçel yapılamamaktadır, ıspartanın taze gülleri, ince yapraklı okka gülü ve şam gülü reçel yapımına uygun güllerdir. Ayrıca gülleri toplarken sap kısmından bütün olarak alınmalıdır çünkü güldeki beyaz kısım reçelin tadını buruklaştıracaktır. Beyaz kısmı ile kopardıysanız sonrasında bu kısmı ayıkllayabilirsiniz.

Gül Reçeli Neden Acı Olur?

Gül reçeli yapımı çok zahmetli bir işlem olmasa da tadı ve kıvamı tam olan bir gül reçeli elde etmek zor bir süreçtir. Bunun sebebi gül yaprakları doğru seçilemeyebilir veya düzgün bir şekilde ayıklanamayabilir. Güller yanlış tercih edildiğinde diğer tüm aşamaları tam olarak yapsak dahi güller reçele acılık verecektir. Gülleri taze, doğal ve kokulu güllerden tercih ederek reçelin tadını güzelleştirebilirsiniz ancak her ne kadar taze olduğu düşünülse de gül yapraklarının beyaz kısmını ayıklamamak da gül reçelini acı yapabilir.

Okyay Gül Reçelleri, Ispartanın taze kokulu güllerinden özenle toplanarak sizler için hazırlanır. Hiç bir işleme gerek kalmadan zahmetsiz bir şekilde bu tada ulaşmak isteyenler için Okyay Gül Reçelleri bir tık uzağınızda sizleri bekliyor.

Son Yazılar

Okyay Blog - Gül Reçeli Nasıl Yapılır?
Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

Kahvaltıların vazgeçilmezi, damak zevkinize yakışacak bir gül reçeli yapmak kolay bir iş değildir. Reçel içinde kullandığımız malzemelerden nasıl yaptığımıza kadar her şey reçelin tadını değiştirebilir. Ayrıca,

Devamını Oku »
Okyay Blog - Pekmezin Kullanım Alanları
Pekmezin Kullanım Alanları

Üzüm ve keçiboynuzu özlerinden elde edilen Okyay Pekmez‘leri 80 derece üzerine çıkmayan özel pişirme yöntemi ile size en sağlıklı pekmezi ulaştırmayı amaçlar. Uzun yıllardır Türkiye’de

Devamını Oku »
Open chat
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?